Kunstriet in het kort

Kunstriet wordt door veel mensen gezien als een nieuw product maar het is echter al jaren op de markt. En is uiteraard nog steeds groeiend in populariteit, want kunstriet heeft oneindig veel voordelen! Het belangrijskste voordeel is natuurlijk dat het niet zal vergaan want kunststof is geen organisch materiaal en er zal dus nooit geen rottingproces plaatsvinden in het kunstriet. Naar verloop van tijd zal een regulier rieten dak moeten worden vervangen, en een dak met kunstriet niet! Een duurzame oplossing dus, met de uitzicht op een lang leven van uw dak! Kunstriet wordt aangebracht op de zelfde manier als natuurlijk riet, u ziet dus geen verschil in vergelijk met een rieten dak van natuur-riet.

 

De samenstelling van kunstriet

Kunstriet heeft een ingewikkelde samenstelling die zeer zorgvuldig is ontworpen met behulp van nanotechnologie. Het is zo ontworpen dat wanneer het lotus effect optreed, waardoor waterdruppels niet door de deklaag heen dringen maar afgevoerd worden door de kunstriet-stengels. De onderste lagen van het Kunstriet ondervinden geen slijtage door natuurlijke verloop. Daardoor hoeft u uw dak nooit meer te vervangen. Dat maakt kunstriet op de langere duur dus ook goedkoper dan een rieten dak van natuurriet.

 

Een klein stukje geschiedenis

Een rieten dak, “echt een verfraaiing van uw pand” wordt er vaak gezegd. Al eeuwen lang worden er huizen gebouwd met rieten daken. Het hoort echt bij Nederland. Vroeger was riet naast stro en heide plaggen de goedkoopste dakbedekking maar tegenwoordig wordt een rieten dak enkel nog toegepast bij panden van het hogere marktsegment.

 

Kunstriet vraagt om een echte vakman

Het aanbrengen van een kunstrieten dak vergt wel enige kennis van de rietdekker en kan alleen worden aangebracht door rietdekkers die hiervoor zijn opgeleid. Onze rietdekkers hebben deze training allemaal met vlag en wimpel gehaald en kunnen u dus zo goed mogelijk adviseren. Ook hebben we al veel ervaring met het kunstriet.

 

De voor en nadelen van kunstriet

We hebben alle voordelen en nadelen van kunstriet voor u op een rijtje gezet. Kort samengevat is kunstriet op de lange termijn voordeliger dan natuurlijk riet en is het gemakkelijker te onderhouden. Klik hier voor de volledige lijst.